Régi klasszikus süti recept. Finom, egyszerű elkészíteni.
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját a cukorral, kakaóval és a szódabikarbónával habosra keverjük.
A felvert fehérjét óvatosan hozzákeverjük.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt készre sütjük.
Hűlni hagyjuk.
A krémhez a lisztet a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
Kihűtjük.
A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt főzött krémet is hozzákeverjük.
Ketté választjuk a feléhez adjuk a vaníliás cukrot, a másik feléhez az 1 evőkanál kakaóport.
A tésztára először a fehér, majd a kakaós krémet kenjük.
A szélére rakjuk a banánt és feltekerjük.
Pár óra hűtés után szeletekre vágva tálaljuk.
Összetevők
Útmutató
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját a cukorral, kakaóval és a szódabikarbónával habosra keverjük.
A felvert fehérjét óvatosan hozzákeverjük.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt készre sütjük.
Hűlni hagyjuk.
A krémhez a lisztet a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
Kihűtjük.
A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt főzött krémet is hozzákeverjük.
Ketté választjuk a feléhez adjuk a vaníliás cukrot, a másik feléhez az 1 evőkanál kakaóport.
A tésztára először a fehér, majd a kakaós krémet kenjük.
A szélére rakjuk a banánt és feltekerjük.
Pár óra hűtés után szeletekre vágva tálaljuk.
Hozzászólás