SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Régi klasszikus süti recept. Finom, egyszerű elkészíteni.

bagolyszem

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő40 percÖsszes idő50 perc

A tésztához
Krémhez

1

A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját a cukorral, kakaóval és a szódabikarbónával habosra keverjük.

2

A felvert fehérjét óvatosan hozzákeverjük.

3

Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk.

4

Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt készre sütjük.
Hűlni hagyjuk.

5

A krémhez a lisztet a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.

6

Kihűtjük.

7

A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt főzött krémet is hozzákeverjük.

8

Ketté választjuk a feléhez adjuk a vaníliás cukrot, a másik feléhez az 1 evőkanál kakaóport.

9

A tésztára először a fehér, majd a kakaós krémet kenjük.

10

A szélére rakjuk a banánt és feltekerjük.

11

Pár óra hűtés után szeletekre vágva tálaljuk.

Kategória

Összetevők

A tésztához
Krémhez

Útmutató

1

A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját a cukorral, kakaóval és a szódabikarbónával habosra keverjük.

2

A felvert fehérjét óvatosan hozzákeverjük.

3

Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk.

4

Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt készre sütjük.
Hűlni hagyjuk.

5

A krémhez a lisztet a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.

6

Kihűtjük.

7

A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt főzött krémet is hozzákeverjük.

8

Ketté választjuk a feléhez adjuk a vaníliás cukrot, a másik feléhez az 1 evőkanál kakaóport.

9

A tésztára először a fehér, majd a kakaós krémet kenjük.

10

A szélére rakjuk a banánt és feltekerjük.

11

Pár óra hűtés után szeletekre vágva tálaljuk.

Bagolyszem
Hirdetés