Laktató ebéd vagy vacsora készült nálunk. Érdemes kipróbálni.
![Bolognai penne](https://i1.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/12/2C5EAA04-4E4E-4199-BC53-06347B115635.jpeg?fit=2000%2C1500&ssl=1)
A hagymát és a répát megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk majd ledaráljuk.
Forró serpenyőben, kevés olajon elkezdjük megpirítani.
Amikor egy kicsit már színük lett, belenyomjuk a két gerezd fokhagymát.
Pár másodpercig hagyjuk pirulni, majd elkeverjük.
Hozzáadjuk a darált húst, majd egy kicsit azt is lepirítjuk.
(Nem kell tökéletesen átsülnie, hiszen még két órát főni fog)
Ha megpirult a hús, ráöntjük a fél pohár bort.
Alacsonyabb hőfokon addig főzzük, míg szinte az összes folyadék el nem párolog. (kb 5 perc)
Néha kevergessük.
![Bolognai penne](https://i0.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/12/BC3284E4-D9C3-4670-A2ED-292B2FD1BD7B.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Beleöntjük a serpenyőnkbe a paradicsompürét is, majd felöntjük a két pohár alaplével.
Fűszerezzük az oregánóval, bazsalikommal és cayenne borssal, majd jól elkeverjük.
Alacsony hőfokon körülbelül egy órán keresztül főzzük, ne felejtsük el néha megkeverni.
![Bolognai penne](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/12/C8920CF4-E30A-4867-91E1-ED004C7856A3.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Ha a folyadék nagyrésze már elpárolgott, hozzáöntjük a tejet.
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Alacsony hőfokon ismét addig főzzük, míg a folyadék nagyrésze el nem párolog, és sűrű szószt nem kapunk. Itt se felejtsük el kevergetni.
Amíg a szószunk rotyog, bő sós vízben kifőzzük a penne tésztánkat.
![Bolognai penne](https://i1.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/12/2C5EAA04-4E4E-4199-BC53-06347B115635.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Miután elkészült a szószunk, összekeverjük a penne tésztával, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
Már tálalhatunk is 🙂
Összetevők
Útmutató
A hagymát és a répát megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk majd ledaráljuk.
Forró serpenyőben, kevés olajon elkezdjük megpirítani.
Amikor egy kicsit már színük lett, belenyomjuk a két gerezd fokhagymát.
Pár másodpercig hagyjuk pirulni, majd elkeverjük.
Hozzáadjuk a darált húst, majd egy kicsit azt is lepirítjuk.
(Nem kell tökéletesen átsülnie, hiszen még két órát főni fog)
Ha megpirult a hús, ráöntjük a fél pohár bort.
Alacsonyabb hőfokon addig főzzük, míg szinte az összes folyadék el nem párolog. (kb 5 perc)
Néha kevergessük.
![Bolognai penne](https://i0.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/12/BC3284E4-D9C3-4670-A2ED-292B2FD1BD7B.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Beleöntjük a serpenyőnkbe a paradicsompürét is, majd felöntjük a két pohár alaplével.
Fűszerezzük az oregánóval, bazsalikommal és cayenne borssal, majd jól elkeverjük.
Alacsony hőfokon körülbelül egy órán keresztül főzzük, ne felejtsük el néha megkeverni.
![Bolognai penne](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/12/C8920CF4-E30A-4867-91E1-ED004C7856A3.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Ha a folyadék nagyrésze már elpárolgott, hozzáöntjük a tejet.
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Alacsony hőfokon ismét addig főzzük, míg a folyadék nagyrésze el nem párolog, és sűrű szószt nem kapunk. Itt se felejtsük el kevergetni.
Amíg a szószunk rotyog, bő sós vízben kifőzzük a penne tésztánkat.
![Bolognai penne](https://i1.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/12/2C5EAA04-4E4E-4199-BC53-06347B115635.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Miután elkészült a szószunk, összekeverjük a penne tésztával, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
Már tálalhatunk is 🙂
Hozzászólás