SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Nincs is jobb annál a hamburgernél amit otthon készítünk el.

hamburger

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő10 percÖsszes idő30 perc

1

A darált húst 12 részre osztjuk.
Pogácsákat formálunk belőle, majd egyik oldalát sózzuk, borsozzuk.
Fűszerezett oldalával lefelé kevés forró olajba tesszük.
Másik felét is fűszerezzük.
Készre sütjük a húspogácsákat.

2

A zsemléket ketté vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk a belsejét.

Elkezdjük összeállítani a hamburgerünket:
3

Buci alsó felét megkenjük hamburgetszósszal.

4
hamburger

Bőségesen rakunk rá salátát.

5

Erre jön a hús.

6

Majd a szelet sajt, amit lilahagyma karikákkal és újabb adag salátával borítunk be.

7

Meglocsoljuk hamburgerszósszal és ráhelyezzük a tetejét.

Aki szereti még ketchuppal is jól meglocsolhatja. Első próbálkozásnál nehéz volt elképzelni, hogy a hús így minden nélkül csak sóval és borssal milyen lesz, de nagyon kellemesen csalódtunk. Bátran próbáljátok ki!

Összetevők

Útmutató

1

A darált húst 12 részre osztjuk.
Pogácsákat formálunk belőle, majd egyik oldalát sózzuk, borsozzuk.
Fűszerezett oldalával lefelé kevés forró olajba tesszük.
Másik felét is fűszerezzük.
Készre sütjük a húspogácsákat.

2

A zsemléket ketté vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk a belsejét.

Elkezdjük összeállítani a hamburgerünket:
3

Buci alsó felét megkenjük hamburgetszósszal.

4
hamburger

Bőségesen rakunk rá salátát.

5

Erre jön a hús.

6

Majd a szelet sajt, amit lilahagyma karikákkal és újabb adag salátával borítunk be.

7

Meglocsoljuk hamburgerszósszal és ráhelyezzük a tetejét.

Aki szereti még ketchuppal is jól meglocsolhatja. Első próbálkozásnál nehéz volt elképzelni, hogy a hús így minden nélkül csak sóval és borssal milyen lesz, de nagyon kellemesen csalódtunk. Bátran próbáljátok ki!
Hamburger
Hirdetés