Gyorsan elkészülő édesség. Az illata, hát az isteni. Ilyenkor finom fahéj illat lengi be az egész konyhát.
![fahéjas egérke](https://i1.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/05/67624EBD-1890-4114-9F24-806FCCD6A61A.jpeg?fit=2000%2C1500&ssl=1)
A tejet egy nagyobb lábasban feltesszük főni a cukrokkal és a sóval.
Mikor felforr, folyamatosan keverve beleöntjük a lisztet és leszedjük a tűzről.
![](https://i1.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/05/4B1E2A41-0ECA-4F3B-8C13-DCDF5EC00C43.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Nagyon sűrű masszát kapunk.
Kicsit hűlni hagyjuk, és egyenként belekeverjük a tojásokat.
Érdemes ezt robotgéppel csinálni, de kézzel is kikeverhetjük.
Ne ijedjünk meg, ha először galuskaszerű lesz a tésztánk.
Szépen össze fog állni.
Bő, forró olajba szaggatjuk két kanál segítségével.
Sütés közben mérsékeljük az olaj hőmérsékletét, hogy a belseje is átsüljön.
Meg fog dagadni az egérkénk és magától átfordul az olajban.
Ha elkészült mindjárt forrón fahéjas porcukorba forgatjuk.
Összetevők
Útmutató
A tejet egy nagyobb lábasban feltesszük főni a cukrokkal és a sóval.
Mikor felforr, folyamatosan keverve beleöntjük a lisztet és leszedjük a tűzről.
![](https://i1.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/05/4B1E2A41-0ECA-4F3B-8C13-DCDF5EC00C43.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Nagyon sűrű masszát kapunk.
Kicsit hűlni hagyjuk, és egyenként belekeverjük a tojásokat.
Érdemes ezt robotgéppel csinálni, de kézzel is kikeverhetjük.
Ne ijedjünk meg, ha először galuskaszerű lesz a tésztánk.
Szépen össze fog állni.
Bő, forró olajba szaggatjuk két kanál segítségével.
Sütés közben mérsékeljük az olaj hőmérsékletét, hogy a belseje is átsüljön.
Meg fog dagadni az egérkénk és magától átfordul az olajban.
Ha elkészült mindjárt forrón fahéjas porcukorba forgatjuk.
Hozzászólás