Az omlós kalács a magyar konyha egyik kedvence, nem hiába! Puha, foszlós tésztája, vajjal, lekvárral vagy Nutellával megkenve igazi ízorgia. Akár reggelire, uzsonnára vagy desszertként, ez a finomság mindig tökéletes választás.
Langyos tejben kevés cukorral és csipet sóval felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, sót, cukrot és a maradék langyos tejjel rugalmas tésztát dagasztunk.
Közben folyamatosan hozzá dolgozzuk az olvasztott vajat.
Ha már elvállik az edény falától, letakarjuk és 1 órát kelesztjük meleg helyen.
1 óra után lisztezett felületen átgyúrjuk és 3 részre osztjuk.
Mindháromból rudat sodrunk.
Összefonjuk a rudakat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 30 percig kelesztjük.
Közben a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
Sütés előtt megkenjük tojással és kb 40 perc alatt készre sütjük.
Összetevők
Útmutató
Langyos tejben kevés cukorral és csipet sóval felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, sót, cukrot és a maradék langyos tejjel rugalmas tésztát dagasztunk.
Közben folyamatosan hozzá dolgozzuk az olvasztott vajat.
Ha már elvállik az edény falától, letakarjuk és 1 órát kelesztjük meleg helyen.
1 óra után lisztezett felületen átgyúrjuk és 3 részre osztjuk.
Mindháromból rudat sodrunk.
Összefonjuk a rudakat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 30 percig kelesztjük.
Közben a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
Sütés előtt megkenjük tojással és kb 40 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólás