SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKözéphaladó

Az omlós kalács a magyar konyha egyik kedvence, nem hiába! Puha, foszlós tésztája, vajjal, lekvárral vagy Nutellával megkenve igazi ízorgia. Akár reggelire, uzsonnára vagy desszertként, ez a finomság mindig tökéletes választás.

fonott kalács

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő1 óra 40 percFőzési idő40 percÖsszes idő2 óra 20 perc

1

Langyos tejben kevés cukorral és csipet sóval felfuttatjuk az élesztőt.

2

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, sót, cukrot és a maradék langyos tejjel rugalmas tésztát dagasztunk.
Közben folyamatosan hozzá dolgozzuk az olvasztott vajat.

3

Ha már elvállik az edény falától, letakarjuk és 1 órát kelesztjük meleg helyen.

4

1 óra után lisztezett felületen átgyúrjuk és 3 részre osztjuk.
Mindháromból rudat sodrunk.
Összefonjuk a rudakat.

5

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 30 percig kelesztjük.

6

Közben a sütőt előmelegítjük 170 fokra.

7

Sütés előtt megkenjük tojással és kb 40 perc alatt készre sütjük.

Hidegen szépen tudjuk szeletelni.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

Langyos tejben kevés cukorral és csipet sóval felfuttatjuk az élesztőt.

2

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, sót, cukrot és a maradék langyos tejjel rugalmas tésztát dagasztunk.
Közben folyamatosan hozzá dolgozzuk az olvasztott vajat.

3

Ha már elvállik az edény falától, letakarjuk és 1 órát kelesztjük meleg helyen.

4

1 óra után lisztezett felületen átgyúrjuk és 3 részre osztjuk.
Mindháromból rudat sodrunk.
Összefonjuk a rudakat.

5

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 30 percig kelesztjük.

6

Közben a sütőt előmelegítjük 170 fokra.

7

Sütés előtt megkenjük tojással és kb 40 perc alatt készre sütjük.

Hidegen szépen tudjuk szeletelni.
Fonott kalács
Hirdetés