SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Egyszerű túrós sütemény. Kezdők is bátran nekiállhatnak.

Kanalas habos túrós

Mennyiség1 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő40 percÖsszes idő50 perc

A tésztához
Krémhez
A habhoz

1

A tésztához a tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a 3 ek tejet.

2

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, és a tésztához adjuk.

3

Sütőpapírral bélelt, kisebb (kb 20x30 cm-es) tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ekkor még lágy marad a tészta.

4

Addig elkészítjük a túrókrémet. A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a keményítőt, a vaníliás cukrot és a citromlét.

5

A félig megsült tésztára kanalazzuk és újabb 20 percre visszatesszük a sütőbe.

6

Ez idő alatt felverjük a tojásfehérjét a cukorral. Kemény habot kapunk.

7

Rákanalazzuk a habot a túrós sütire és újabb 10 percig sütjük, hogy a hab kissé megpiruljon.
Ha kihűlt, szeleteljük a süteményt.

Összetevők

A tésztához
Krémhez
A habhoz

Útmutató

1

A tésztához a tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a 3 ek tejet.

2

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, és a tésztához adjuk.

3

Sütőpapírral bélelt, kisebb (kb 20x30 cm-es) tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ekkor még lágy marad a tészta.

4

Addig elkészítjük a túrókrémet. A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a keményítőt, a vaníliás cukrot és a citromlét.

5

A félig megsült tésztára kanalazzuk és újabb 20 percre visszatesszük a sütőbe.

6

Ez idő alatt felverjük a tojásfehérjét a cukorral. Kemény habot kapunk.

7

Rákanalazzuk a habot a túrós sütire és újabb 10 percig sütjük, hogy a hab kissé megpiruljon.
Ha kihűlt, szeleteljük a süteményt.

Kanalas habos túrós
Hirdetés