SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Hűvösebb esték kedvelt vacsorája nálunk.

Tejfölös sült burgonya

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő50 percÖsszes idő1 óra 10 perc

1

A burgonyákat megpucoljuk, és félbevágjuk.

2

Villával több helyen megszurkáljuk a lapos felén.

3
Tejfölös sült burgonya

Sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezzük, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük (nem teljesen készre).

4

Míg sül a krumpli, a szalonnát apró kockákra vágjuk, a tejfölt elkeverjük a fokhagymaporral, kevés sóval, borssal.
Az apróra vágott szalonnát belekverjük a tejfölbe.

5

A 30 perc leteltével kivesszük a sütőből, és elosztjuk rajta a fokhagymás tejföllel elkevert szalonnát és a reszelt sajtot. Kb. még 15 percre visszatoljuk a sütőbe.

6

Amikor a sajt és a szalonna megpirultak, kész is vagyunk.

7

Forrón tálaljuk, Jó étvágyat!

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A burgonyákat megpucoljuk, és félbevágjuk.

2

Villával több helyen megszurkáljuk a lapos felén.

3
Tejfölös sült burgonya

Sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezzük, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük (nem teljesen készre).

4

Míg sül a krumpli, a szalonnát apró kockákra vágjuk, a tejfölt elkeverjük a fokhagymaporral, kevés sóval, borssal.
Az apróra vágott szalonnát belekverjük a tejfölbe.

5

A 30 perc leteltével kivesszük a sütőből, és elosztjuk rajta a fokhagymás tejföllel elkevert szalonnát és a reszelt sajtot. Kb. még 15 percre visszatoljuk a sütőbe.

6

Amikor a sajt és a szalonna megpirultak, kész is vagyunk.

7

Forrón tálaljuk, Jó étvágyat!

Tejfölös sült burgonya
Hirdetés