Gyerekkorunk egyik kedvenc ételét készítettük el.
![lekváros derelye](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/03/E685ED3E-E63E-43BC-A294-BD857456E3CA.jpeg?fit=2000%2C1500&ssl=1)
2 tojást egy nagyobb tálban villával kicsit felverjük, csipet sót teszünk hozzá és hozzáadjuk a lisztet.
Jól elkeverjük, majd deszkára borítjuk és kemény tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett deszkán kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk és köröket szaggatunk belőle vagy 6x6 cm-es négyzeteket vágunk.
Minden tészta közepébe lekvárt teszünk.
Széleit vízzel bekenjük és félbehajtjuk a tésztát.
Kézzel jól összenyomjuk, hogy főzés közben ne nyíljon ki.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk.
Egy másik serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
A forrásba lévő vízbe dobjuk a derelyét.
Mikor feljött a víz tetejére még 1-2 percig főzzük és szűrőkanállal átteszük a zsemlemorzsába.
Beleforgatjuk hogy mindenhol érje.
Összetevők
Útmutató
2 tojást egy nagyobb tálban villával kicsit felverjük, csipet sót teszünk hozzá és hozzáadjuk a lisztet.
Jól elkeverjük, majd deszkára borítjuk és kemény tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett deszkán kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk és köröket szaggatunk belőle vagy 6x6 cm-es négyzeteket vágunk.
Minden tészta közepébe lekvárt teszünk.
Széleit vízzel bekenjük és félbehajtjuk a tésztát.
Kézzel jól összenyomjuk, hogy főzés közben ne nyíljon ki.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk.
Egy másik serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
A forrásba lévő vízbe dobjuk a derelyét.
Mikor feljött a víz tetejére még 1-2 percig főzzük és szűrőkanállal átteszük a zsemlemorzsába.
Beleforgatjuk hogy mindenhol érje.
Hozzászólás