SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Kevés, mindennapi hozzávalóból finom vacsora készülhet.

hajtogatott omlett

Mennyiség2 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő15 percÖsszes idő25 perc

1

A tojást a tejföllel és a liszttel jól elkeverjük.
Kevés sót, borsot és szárított petrezselymet teszünk bele.

2

A szalonnát apró kockákra vágjuk.

3

Nagyobb serpenyőben 1 evőkanálnyi olajat melegítünk.
A tojást beleöntjük.

4
Hajtogatott omlett

A szalonna kockákat a közepére pakoljuk és lefedjük a serpenyőt.

5

3-4 percig kis lángon sütjük.

6
Hajtogatott omlett

Leszedjük a fedőt, a szalonnát megszórjuk sajttal, elrendezzük rajta a felvágottat, megszórjuk metélőhagymával.

7

Minden oldalról ráhajtjuk a tojást.

8
hajtogatott omlett

Óvatosan megfordítjuk és még 3-4 percig sütjük.

Tálaláskor megszórjuk a maradék reszelt sajttal és metélőhagymával. (ez el is maradhat, ha nincs otthon)

Kategória,

Összetevők

Útmutató

1

A tojást a tejföllel és a liszttel jól elkeverjük.
Kevés sót, borsot és szárított petrezselymet teszünk bele.

2

A szalonnát apró kockákra vágjuk.

3

Nagyobb serpenyőben 1 evőkanálnyi olajat melegítünk.
A tojást beleöntjük.

4
Hajtogatott omlett

A szalonna kockákat a közepére pakoljuk és lefedjük a serpenyőt.

5

3-4 percig kis lángon sütjük.

6
Hajtogatott omlett

Leszedjük a fedőt, a szalonnát megszórjuk sajttal, elrendezzük rajta a felvágottat, megszórjuk metélőhagymával.

7

Minden oldalról ráhajtjuk a tojást.

8
hajtogatott omlett

Óvatosan megfordítjuk és még 3-4 percig sütjük.

Tálaláskor megszórjuk a maradék reszelt sajttal és metélőhagymával. (ez el is maradhat, ha nincs otthon)
Hajtogatott omlett
Hirdetés