SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

A karácsony elmaradhatatlan süteménye a méteres kalács. Mutatós, gyorsan elkészíthető.

méteres kalács

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő1 óraFőzési idő30 percÖsszes idő1 óra 30 perc

Tésztához
Krémhez

1

4 tojássárgáját habosra keverünk 26 dkg cukorral, majd apránként 10 evőkanál meleg vizet, 2 evőkanál olajat, 26 dkg lisztet és a sütőport belekeverjük.

2

A tésztához hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.

3

Kétfelé osztjuk.

4

Az egyik felét sütőpapírral kibélelt őzgerinc formába öntjük.

5

Másik felébe 1 kanál olajat, 1 kanál vizet és 2 kanál kakaót keverünk és úgy sütjük.

6

A krémhez simára keverünk egy csomag puncs pudingot 4 dl tejjel és sűrűre főzzük.

7

Jól lehűtjük.

8

Habosra keverjük a vajat a porcukorral és a kihűlt pudinggal összekverjük.

9

A tésztát szeletekre vágjuk és a krémmel rétegezve összeragasztjuk.

10

Tetejére csokit öntünk.

11
méteres kalács

Tálaláskor ferdén felszeleteljük. Így lesz csíkos.

Összetevők

Tésztához
Krémhez

Útmutató

1

4 tojássárgáját habosra keverünk 26 dkg cukorral, majd apránként 10 evőkanál meleg vizet, 2 evőkanál olajat, 26 dkg lisztet és a sütőport belekeverjük.

2

A tésztához hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.

3

Kétfelé osztjuk.

4

Az egyik felét sütőpapírral kibélelt őzgerinc formába öntjük.

5

Másik felébe 1 kanál olajat, 1 kanál vizet és 2 kanál kakaót keverünk és úgy sütjük.

6

A krémhez simára keverünk egy csomag puncs pudingot 4 dl tejjel és sűrűre főzzük.

7

Jól lehűtjük.

8

Habosra keverjük a vajat a porcukorral és a kihűlt pudinggal összekverjük.

9

A tésztát szeletekre vágjuk és a krémmel rétegezve összeragasztjuk.

10

Tetejére csokit öntünk.

11
méteres kalács

Tálaláskor ferdén felszeleteljük. Így lesz csíkos.

Méteres kalács
Hirdetés