SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Repül az idő. Holnap már advent második vasárnapja.
Egy finom mézes krémes receptet hoztunk nektek, amit holnapra el is készíthettek.
Nem bonyolult és igazán kiadós sütemény.

Mézes krémes

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő30 percFőzési idő40 percÖsszes idő1 óra 10 perc

A tésztához
A töltelékhez
A csokimázhoz

1

A vajat, a tojást, a cukrot, a tejet és a mézet folyamatos keverés közben gőz fölött felfőzzük.
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával.

2

A mézes keveréket hozzáadjuk és gyors mozdulatokkal sima tésztát gyúrunk.

3

Három cipóba osztjuk és tepsi méretűre nyújtjuk. Ilyenkor gyorsan kell dolgozni, mert ha kihűl a tészta törik.

4

180 fokos sütőben 7-8 perc alatt megsütjük a lapokat tepsi hátulján.
A töltelékhez a tejet a búzadarával sűrűre főzzük.
Kihűtjük.

5

A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és héját, majd a kihűlt grízt.
A süti összeállítása: a lapokat vékonyan megkenjük lekvárral, majd a krémmel. Két lapra osszuk el a tölteléket.

6

A harmadik lapot a tetejére tesszük és a következő csokimázzal leöntjük.

7

A cukrot, a vizet és a kakaóport elkeverjük és felfőzzük. Mikor kezd sűrűsödni hozzáadjuk a vajat. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk.

8

Hűtőbe tesszük. Pár óra állás után szépen szeletelhető. Másnap a legfinomabb.

Összetevők

A tésztához
A töltelékhez
A csokimázhoz

Útmutató

1

A vajat, a tojást, a cukrot, a tejet és a mézet folyamatos keverés közben gőz fölött felfőzzük.
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával.

2

A mézes keveréket hozzáadjuk és gyors mozdulatokkal sima tésztát gyúrunk.

3

Három cipóba osztjuk és tepsi méretűre nyújtjuk. Ilyenkor gyorsan kell dolgozni, mert ha kihűl a tészta törik.

4

180 fokos sütőben 7-8 perc alatt megsütjük a lapokat tepsi hátulján.
A töltelékhez a tejet a búzadarával sűrűre főzzük.
Kihűtjük.

5

A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és héját, majd a kihűlt grízt.
A süti összeállítása: a lapokat vékonyan megkenjük lekvárral, majd a krémmel. Két lapra osszuk el a tölteléket.

6

A harmadik lapot a tetejére tesszük és a következő csokimázzal leöntjük.

7

A cukrot, a vizet és a kakaóport elkeverjük és felfőzzük. Mikor kezd sűrűsödni hozzáadjuk a vajat. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk.

8

Hűtőbe tesszük. Pár óra állás után szépen szeletelhető. Másnap a legfinomabb.

Mézes krémes
Hirdetés