SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

A pelmenyi orosz, hússal töltött, főtt tésztaspecialitás. Kipróbáltuk: érdemes volt, nagyon finom vacsora kerekedett belőle.

Pelmenyi - hússal töltött tészta

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő40 percFőzési idő15 percÖsszes idő55 perc

Tésztához
Töltelékhez

1

2 tojást 1 dl vízzel egy nagyobb tálban villával összekeverünk.

2

Beletesszük a sót és annyi lisztet, hogy kemény, jól gyúrható tésztát kapjunk. Nekünk 400 g liszt ment bele. (Liszttől, tojásnagyságtól függ)

3

Vékonyra nyújtjuk a tésztát és egy nagyobb pogácsa szaggatóval köröket vágunk belőle.

4

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

5

Összekeverjük a hússal és a fűszerekkel.

6

Minden tésztakorong közepébe egy kevés húst teszünk.

7

Félbehajtjuk és a széleit jól összenyomjuk.

8

Tetszés szerint formálhatjuk őket innentől.

9

Sós, forró vízben 4-5 perc alatt kifőzzük. Miután a pelmenyi feljön a víz tetejére még körülbelül egy percig főzzük.

10

Az eredeti recept szerint tejföllel, vagy majonézzel tálaljuk. Mi fokhagymás besamel mártást készítettünk hozzá. Tetszés szerint variáljunk. Akár levesbe is főzhetjük.

11

Nyersen lefagyasztva akár hónapokig is eláll.

Összetevők

Tésztához
Töltelékhez

Útmutató

1

2 tojást 1 dl vízzel egy nagyobb tálban villával összekeverünk.

2

Beletesszük a sót és annyi lisztet, hogy kemény, jól gyúrható tésztát kapjunk. Nekünk 400 g liszt ment bele. (Liszttől, tojásnagyságtól függ)

3

Vékonyra nyújtjuk a tésztát és egy nagyobb pogácsa szaggatóval köröket vágunk belőle.

4

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

5

Összekeverjük a hússal és a fűszerekkel.

6

Minden tésztakorong közepébe egy kevés húst teszünk.

7

Félbehajtjuk és a széleit jól összenyomjuk.

8

Tetszés szerint formálhatjuk őket innentől.

9

Sós, forró vízben 4-5 perc alatt kifőzzük. Miután a pelmenyi feljön a víz tetejére még körülbelül egy percig főzzük.

10

Az eredeti recept szerint tejföllel, vagy majonézzel tálaljuk. Mi fokhagymás besamel mártást készítettünk hozzá. Tetszés szerint variáljunk. Akár levesbe is főzhetjük.

11

Nyersen lefagyasztva akár hónapokig is eláll.

Pelmenyi – hússal töltött tészta
Hirdetés