Különleges ízvilágú bazsalikomos pesztóval kent kifli.

Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet elkeverjük a sóval, beletesszük a felfuttatott élesztőt és langyos tejjel közepesen lágy tésztát dagasztunk. Közben az olajat is belekeverjük.
Letakarva meleg helyen 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát kettévágjuk és mindkét részből nagy kört nyújtunk.
Az egyik kört megkenjük a pesztóval, a másik tésztalapot ráfektetjük.

Kicsit megnyomkodjuk és 12 körcikkre vágjuk.

Feltekerjük, így kis kifliket kapunk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Puha omlós kifliket kapunk a vacsihoz. Másnap is nagyon finom.
Összetevők
Útmutató
Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet elkeverjük a sóval, beletesszük a felfuttatott élesztőt és langyos tejjel közepesen lágy tésztát dagasztunk. Közben az olajat is belekeverjük.
Letakarva meleg helyen 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát kettévágjuk és mindkét részből nagy kört nyújtunk.
Az egyik kört megkenjük a pesztóval, a másik tésztalapot ráfektetjük.

Kicsit megnyomkodjuk és 12 körcikkre vágjuk.

Feltekerjük, így kis kifliket kapunk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Puha omlós kifliket kapunk a vacsihoz. Másnap is nagyon finom.
Hozzászólás