SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Ha egyszer kipróbálod utána mindig kérni fogja a család, hogy készítsd el.

Erdei sonkás sertéscomb

Mennyiség1 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő30 percÖsszes idő40 perc

1

A sertéscombot kicsit kiklopfoljuk.
A tojást elkeverjük az 5 evőkanál tejjel, sóval, borssal és a reszelt sajttal.

2

A húst a zsemlemorzsába forgatjuk, jól belenyomkodjuk, majd a tejjel elkevert tojásba és ismét a zsemlemorzsába.
Nagyobb serpenyőben kevés olajat melegítünk és közepes lángon megsütjük a hús egyik felét, majd megfordítjuk.

3

Befedjük sonkával és rátesszük a szelet sajtokat.
Meglocsoljuk 3 evőkanál tejjel és felöntjük 2 dl húslevessel (2 dl vízben fél leveskockát feloldunk).

4

Lefedjük és alacsony hőfokon 15-20 percig sütjük, majd fedő nélkül forraljuk pár percig.
Tálaláskor a szafttal meglocsoljuk.
Nagyon finom, ízletes étel.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A sertéscombot kicsit kiklopfoljuk.
A tojást elkeverjük az 5 evőkanál tejjel, sóval, borssal és a reszelt sajttal.

2

A húst a zsemlemorzsába forgatjuk, jól belenyomkodjuk, majd a tejjel elkevert tojásba és ismét a zsemlemorzsába.
Nagyobb serpenyőben kevés olajat melegítünk és közepes lángon megsütjük a hús egyik felét, majd megfordítjuk.

3

Befedjük sonkával és rátesszük a szelet sajtokat.
Meglocsoljuk 3 evőkanál tejjel és felöntjük 2 dl húslevessel (2 dl vízben fél leveskockát feloldunk).

4

Lefedjük és alacsony hőfokon 15-20 percig sütjük, majd fedő nélkül forraljuk pár percig.
Tálaláskor a szafttal meglocsoljuk.
Nagyon finom, ízletes étel.

Erdei sonkás sertéscomb
Hirdetés