SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Kiadós vacsora az egész családnak a héjában sült töltött burgonya.

héjában sült töltött burgonya

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő50 percÖsszes idő1 óra

1

A burgonyát megmossuk és pár helyen megszúrkáljuk.
Tepsibe tesszük és pici vizet öntünk alá.
Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

2

Addig a bacont apró kockákra vágjuk és serpenyőben megpirítjuk.
A hagymát felkockázzuk.

3
Héjában sült töltött burgonya

Ha megsült a burgonya, (késsel szúrkáljuk meg, hogy puha-e) a tetejét levágjuk és egy kiskanál segítségével kiszedjük a belsejét.

4
Héjában sült töltött burgonya

Egy nagyobb tálban elkeverjük a bacont, a hagymát és a burgonya belsejét a tejföllel.
Ízlés szerint fűszerezzük.
A reszelt sajtot is hozzákeverjük és a kész masszát visszatöltjük a kivájt burgonyába.

5

Még 15 percre visszatoljuk a sütőbe és már tálalhatjuk is.

Sózott lilahagymával tálaltuk ezt a finom töltött burgonyát.

Összetevők

Útmutató

1

A burgonyát megmossuk és pár helyen megszúrkáljuk.
Tepsibe tesszük és pici vizet öntünk alá.
Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

2

Addig a bacont apró kockákra vágjuk és serpenyőben megpirítjuk.
A hagymát felkockázzuk.

3
Héjában sült töltött burgonya

Ha megsült a burgonya, (késsel szúrkáljuk meg, hogy puha-e) a tetejét levágjuk és egy kiskanál segítségével kiszedjük a belsejét.

4
Héjában sült töltött burgonya

Egy nagyobb tálban elkeverjük a bacont, a hagymát és a burgonya belsejét a tejföllel.
Ízlés szerint fűszerezzük.
A reszelt sajtot is hozzákeverjük és a kész masszát visszatöltjük a kivájt burgonyába.

5

Még 15 percre visszatoljuk a sütőbe és már tálalhatjuk is.

Sózott lilahagymával tálaltuk ezt a finom töltött burgonyát.
Héjában sült töltött burgonya
Hirdetés