Pirított darált hús, krémes öntetben, leveles kosárkába zárva.


A darált húst kevés olajon megpirítjuk. Fűszerezzük ízlés szerint.

Míg a hús pirul elkészítjük a mártást.
1 evőkanál olajon habzásig keverjük a lisztet.

Felöntjük a tejjel és folyamatos kevergetés közben besűrítjük. Közben fűszerezzük és belevágjuk az újhagymát.
Mikor elkészült belekeverünk 10 dkg reszelt sajtot.

A leveles tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk és akkora köröket szaggatunk belőle, hogy a muffin sütő mélyedéseit ki tudjuk bélelni.

A húst és a mártást összekeverjük.

Elosztjuk a muffinformába és a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.

Újabb tesztával lefedjük, és a tetejére ejtünk egy vágást késsel, hogy a gőz távozni tudjon.

Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.

Forrón tálaljuk. Hűtőben eláll másnap munkába is vihetjük, hidegen is nagyon finom.
Összetevők
Útmutató

A darált húst kevés olajon megpirítjuk. Fűszerezzük ízlés szerint.

Míg a hús pirul elkészítjük a mártást.
1 evőkanál olajon habzásig keverjük a lisztet.

Felöntjük a tejjel és folyamatos kevergetés közben besűrítjük. Közben fűszerezzük és belevágjuk az újhagymát.
Mikor elkészült belekeverünk 10 dkg reszelt sajtot.

A leveles tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk és akkora köröket szaggatunk belőle, hogy a muffin sütő mélyedéseit ki tudjuk bélelni.

A húst és a mártást összekeverjük.

Elosztjuk a muffinformába és a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.

Újabb tesztával lefedjük, és a tetejére ejtünk egy vágást késsel, hogy a gőz távozni tudjon.

Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.

Forrón tálaljuk. Hűtőben eláll másnap munkába is vihetjük, hidegen is nagyon finom.
Hozzászólás