SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Ti hogy szeretitek a nudlit? Zsemlemorzsába forgatva? Mákosan? Cukorral? Lekvárral vagy tejföllel meglocsolva?

nudli

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő10 percÖsszes idő30 perc

1

A burgonyát burgonya nyomóval vagy villával összetörjük.

2

A liszttel, a burgonyával, a tojással és a sóval tésztát gyúrunk.
Ha száraznak érezzük (sok függ a krumplitól), pici vizet adhatunk hozzá.

3

Egy nagy lábasban sós vizet forralunk.

4

A tésztát kb 3 cm vastagra kinyújtjuk.
Csíkokat vágunk belőle és a kezünkkel hengereket sodrunk. 4-5 cm-es darabokra vágjuk.

5

Ha forr a vizünk a nudlikat óvatosan belepakoljuk. Ezt a mennyiséget 2 részletben főzzük ki.

6

Amikor feljönnek a víz tetejére a nudlik még 2-3 percet várunk.

7

Közben az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
Szűrőkanállal átmerjük a megfőtt nudlikat a morzsába.
Átkeverjük, hogy mindenhol befedje a morzsa.

Tálaláskor megszórhatjuk cukorral. Tehetünk rá lekvárt.
A nudlihoz nem kellenek drága hozzávalók, így remek választás a spórolósabb napokra is.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A burgonyát burgonya nyomóval vagy villával összetörjük.

2

A liszttel, a burgonyával, a tojással és a sóval tésztát gyúrunk.
Ha száraznak érezzük (sok függ a krumplitól), pici vizet adhatunk hozzá.

3

Egy nagy lábasban sós vizet forralunk.

4

A tésztát kb 3 cm vastagra kinyújtjuk.
Csíkokat vágunk belőle és a kezünkkel hengereket sodrunk. 4-5 cm-es darabokra vágjuk.

5

Ha forr a vizünk a nudlikat óvatosan belepakoljuk. Ezt a mennyiséget 2 részletben főzzük ki.

6

Amikor feljönnek a víz tetejére a nudlik még 2-3 percet várunk.

7

Közben az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
Szűrőkanállal átmerjük a megfőtt nudlikat a morzsába.
Átkeverjük, hogy mindenhol befedje a morzsa.

Tálaláskor megszórhatjuk cukorral. Tehetünk rá lekvárt.
A nudlihoz nem kellenek drága hozzávalók, így remek választás a spórolósabb napokra is.
Nudli
Hirdetés