Nem egyszerű az elkészítése, de nagyon finom, kiadós a végeredmény. Ráérős napokon érdemes kipróbálni.
![őszibarack süti](https://i1.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/04/B87CF5B8-4C60-4DF9-A5FC-83986D828240.jpeg?fit=2000%2C1500&ssl=1)
A porcukrot, a margarint, a 3 evőkanál lisztet, a tojás sárgáját és a 2 dl tejet géppel habosra keverjük.
Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert 70 dkg lisztet.
Kézzel jól összegyúrjuk.
40-42 darab egyforma nagyságú gombócot formázunk.
Lassú tűzön 170 fokon megsütjük.
![őszibarack süti](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/04/2D71B68B-F4B4-4FE0-8F99-9B49BDD32FC7.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Ha megsült még melegen az alját kivágjuk és a belsejét egy kiskanál segítségével kikaparjuk.
![Őszibarack süti](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/04/129ED4C9-2CBE-428A-AD0C-2BE589A71C59.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
A tészta belsejét összemorzsoljuk, hozzáadunk 10 dkg margarint, 15 dkg darált diót, 15 dkg darált kekszet, a cukrot és a kakaót, majd annyi baracklekvárt, hogy jól összeálljon a töltelék. A rumaromát is beleöntjük.
Ezzel a töltelékkel a félgömböket megtöltjük, majd 2-2 összeragasztunk.
Egyik felét (alját) piros ételfestékkel megfestjük. Tojásfehérjével az egészet megkenjük, végül kristálycukorba forgatjuk.
Összetevők
Útmutató
A porcukrot, a margarint, a 3 evőkanál lisztet, a tojás sárgáját és a 2 dl tejet géppel habosra keverjük.
Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert 70 dkg lisztet.
Kézzel jól összegyúrjuk.
40-42 darab egyforma nagyságú gombócot formázunk.
Lassú tűzön 170 fokon megsütjük.
![őszibarack süti](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/04/2D71B68B-F4B4-4FE0-8F99-9B49BDD32FC7.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Ha megsült még melegen az alját kivágjuk és a belsejét egy kiskanál segítségével kikaparjuk.
![Őszibarack süti](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/04/129ED4C9-2CBE-428A-AD0C-2BE589A71C59.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
A tészta belsejét összemorzsoljuk, hozzáadunk 10 dkg margarint, 15 dkg darált diót, 15 dkg darált kekszet, a cukrot és a kakaót, majd annyi baracklekvárt, hogy jól összeálljon a töltelék. A rumaromát is beleöntjük.
Ezzel a töltelékkel a félgömböket megtöltjük, majd 2-2 összeragasztunk.
Egyik felét (alját) piros ételfestékkel megfestjük. Tojásfehérjével az egészet megkenjük, végül kristálycukorba forgatjuk.
Hozzászólás