Sonkás ragut rejtő, puha perecek.
![Sonkával töltött perec](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/09/2128E101-BEA8-4F20-A949-061045CB3DF9.jpeg?fit=2000%2C1500&ssl=1)
A tészta hozzávalóit bedagasztjuk. Langyos helyen fél órát pihentetjük.
A töltelékhez a hagymát és a szalonnát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdintszeljük.
A gépsonkát szintén apró kockákra vágjuk és a hagymás szalonnához adjuk.
![Sonkával töltött perec](https://i1.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/09/B4E558F4-6A61-4AF8-89CB-75DB2F1D4946.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
A paradicsompürét kevés vízzel elkeverjük és a raguhoz öntjük.
Ízlés szerint fűszerezzük.
Pár percig főzzük és félre húzzuk a tűzről.
![Sonkával töltött perec](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/09/01100037-5848-428D-B659-D0EC47F37151.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
A közben megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és kb. 5 cm-es csíkokat vágunk belőle.
Megkenjük a töltelékkel az összes csíkot, hengert formálunk belőle és perec formára hajtjuk.
![Sonkával töltött perec](https://i1.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/09/C528A50D-F06D-40AE-B5F5-87381C2BA871.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
![Sonkával töltött perec](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/09/2128E101-BEA8-4F20-A949-061045CB3DF9.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
![Sonkával töltött perec](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/09/1701A51F-5664-4C8A-8BB2-09CF8C083214.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Forrón tálaljuk. Nekünk 7 darab perecünk lett.
Összetevők
Útmutató
A tészta hozzávalóit bedagasztjuk. Langyos helyen fél órát pihentetjük.
A töltelékhez a hagymát és a szalonnát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdintszeljük.
A gépsonkát szintén apró kockákra vágjuk és a hagymás szalonnához adjuk.
![Sonkával töltött perec](https://i1.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/09/B4E558F4-6A61-4AF8-89CB-75DB2F1D4946.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
A paradicsompürét kevés vízzel elkeverjük és a raguhoz öntjük.
Ízlés szerint fűszerezzük.
Pár percig főzzük és félre húzzuk a tűzről.
![Sonkával töltött perec](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/09/01100037-5848-428D-B659-D0EC47F37151.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
A közben megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és kb. 5 cm-es csíkokat vágunk belőle.
Megkenjük a töltelékkel az összes csíkot, hengert formálunk belőle és perec formára hajtjuk.
![Sonkával töltött perec](https://i1.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/09/C528A50D-F06D-40AE-B5F5-87381C2BA871.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
![Sonkával töltött perec](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/09/2128E101-BEA8-4F20-A949-061045CB3DF9.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
![Sonkával töltött perec](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/09/1701A51F-5664-4C8A-8BB2-09CF8C083214.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Forrón tálaljuk. Nekünk 7 darab perecünk lett.
Hozzászólás