Sonkás ragut rejtő, puha perecek.

A tészta hozzávalóit bedagasztjuk. Langyos helyen fél órát pihentetjük.
A töltelékhez a hagymát és a szalonnát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdintszeljük.
A gépsonkát szintén apró kockákra vágjuk és a hagymás szalonnához adjuk.

A paradicsompürét kevés vízzel elkeverjük és a raguhoz öntjük.
Ízlés szerint fűszerezzük.
Pár percig főzzük és félre húzzuk a tűzről.

A közben megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és kb. 5 cm-es csíkokat vágunk belőle.
Megkenjük a töltelékkel az összes csíkot, hengert formálunk belőle és perec formára hajtjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Forrón tálaljuk. Nekünk 7 darab perecünk lett.
Összetevők
Útmutató
A tészta hozzávalóit bedagasztjuk. Langyos helyen fél órát pihentetjük.
A töltelékhez a hagymát és a szalonnát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdintszeljük.
A gépsonkát szintén apró kockákra vágjuk és a hagymás szalonnához adjuk.

A paradicsompürét kevés vízzel elkeverjük és a raguhoz öntjük.
Ízlés szerint fűszerezzük.
Pár percig főzzük és félre húzzuk a tűzről.

A közben megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és kb. 5 cm-es csíkokat vágunk belőle.
Megkenjük a töltelékkel az összes csíkot, hengert formálunk belőle és perec formára hajtjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Forrón tálaljuk. Nekünk 7 darab perecünk lett.
Hozzászólás