SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Gyorsan elkészülő tejfölös, tésztás csirke recept ebédre vagy vacsorára.

Tejfölös csirke

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő20 percÖsszes idő30 perc

1

Kevés forró olajon lepírítjuk a csíkokra vágott sóval, és borssal fűszerezett csirkét.

2

Kiszedjük az olajból és félretesszük.

3

A maradék olajon megpirítjuk a hagymát, a szalonnát és a végén hozzáadjuk a fokhagymát is.

4

Felöntjük a csirke alaplével, belerakjuk a tejfölt és csomómentesre keverjük. Felforraljuk, majd lejjebb vesszük a hőt és 5-10 percig főzzük.

5

Közben forró sós vízben kifőzzük a tésztát.

6

A tejfölös alapba beletesszük a reszelt sajtot és visszatesszük a csirkét. Még 5 percig főzzük, hogy a csirke is jól átfőjön. Hozzáadjuk a tésztát és már tálalhatjuk is. Ízlés szerint megszórhatjuk friss petrezselyemmel.

Összetevők

Útmutató

1

Kevés forró olajon lepírítjuk a csíkokra vágott sóval, és borssal fűszerezett csirkét.

2

Kiszedjük az olajból és félretesszük.

3

A maradék olajon megpirítjuk a hagymát, a szalonnát és a végén hozzáadjuk a fokhagymát is.

4

Felöntjük a csirke alaplével, belerakjuk a tejfölt és csomómentesre keverjük. Felforraljuk, majd lejjebb vesszük a hőt és 5-10 percig főzzük.

5

Közben forró sós vízben kifőzzük a tésztát.

6

A tejfölös alapba beletesszük a reszelt sajtot és visszatesszük a csirkét. Még 5 percig főzzük, hogy a csirke is jól átfőjön. Hozzáadjuk a tésztát és már tálalhatjuk is. Ízlés szerint megszórhatjuk friss petrezselyemmel.

Tejfölös csirke
Hirdetés