SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Nincs jobb egy finom, friss pogácsánál.

tepertős pogácsa

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő2 óraFőzési idő40 percÖsszes idő2 óra 40 perc

1

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.

2

A lisztet a zsírral és a tejföllel egy tálba tesszük. Sózzuk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.

3

Bedagasztjuk a tésztát. Szükség esetén még langyos tejet adunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.

4

Letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük.

5

Fél óra után kinyújtjuk, megkenjük a tepertővel és két oldalról behajtjuk, majd felül és alul is behajtjuk.

6

Liszttel megszórjuk és újabb fél órát pihentetjük. A hajtogatást és pihentetést még egyszer megismételjük.

7
tepertős pogácsa

Kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát. Tetejét beirdaljuk, tojással megkenjük és pogácsákat szaggatunk belőle.

8
tepertős pogácsa

Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.

2

A lisztet a zsírral és a tejföllel egy tálba tesszük. Sózzuk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.

3

Bedagasztjuk a tésztát. Szükség esetén még langyos tejet adunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.

4

Letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük.

5

Fél óra után kinyújtjuk, megkenjük a tepertővel és két oldalról behajtjuk, majd felül és alul is behajtjuk.

6

Liszttel megszórjuk és újabb fél órát pihentetjük. A hajtogatást és pihentetést még egyszer megismételjük.

7
tepertős pogácsa

Kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát. Tetejét beirdaljuk, tojással megkenjük és pogácsákat szaggatunk belőle.

8
tepertős pogácsa

Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.

Tepertős pogácsa
Hirdetés