SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Laktató, gyorsan elkészülő vacsora kevés hozzávalóból.

Csirkemelles rétesbatyuk

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszes idő30 perc

Fokhagymás vaj

1

A csirkemellet apró kockákra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Fűszerezzük.

2

Közben az újhagymát karikákra vágjuk. A megpirult csirkemellet egy tálra szedjük.

3
Csirkemelles rétesbatyuk

A serpenyőbe, amiben a csirkét lesütöttük, még egy kevés olajat teszünk. Hozzáadunk egy evőkanál lisztet, elkeverjük és felöntjük 1 dl tejjel, majd csomómentesre keverjük. 1-2 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.

4
Csirkemelles rétesbatyuk

Visszatesszük a csirkemellet, és félrehúzzuk a tűzről.

5

3-3-3 réteslapot kiterítünk, megkenjük fokhagymás vajjal és 4 fele vágjuk (összesen tehát 12 db batyunk lesz). Egyenletesen elosztjuk a csirkemellet a lapokon, és összehajtogatjuk.

6
Csirkemelles rétesbatyuk

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és a maradék fokhagymás vajjal megkenjük a tetejüket.
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kategória

Összetevők

Fokhagymás vaj

Útmutató

1

A csirkemellet apró kockákra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Fűszerezzük.

2

Közben az újhagymát karikákra vágjuk. A megpirult csirkemellet egy tálra szedjük.

3
Csirkemelles rétesbatyuk

A serpenyőbe, amiben a csirkét lesütöttük, még egy kevés olajat teszünk. Hozzáadunk egy evőkanál lisztet, elkeverjük és felöntjük 1 dl tejjel, majd csomómentesre keverjük. 1-2 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.

4
Csirkemelles rétesbatyuk

Visszatesszük a csirkemellet, és félrehúzzuk a tűzről.

5

3-3-3 réteslapot kiterítünk, megkenjük fokhagymás vajjal és 4 fele vágjuk (összesen tehát 12 db batyunk lesz). Egyenletesen elosztjuk a csirkemellet a lapokon, és összehajtogatjuk.

6
Csirkemelles rétesbatyuk

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és a maradék fokhagymás vajjal megkenjük a tetejüket.
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Csirkemelles rétesbatyuk
Hirdetés