SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Biztos nálatok is előfordult már, hogy rengeteg rántott hús megmaradt a hétvégi ebédről. Másnap, harmadnap már nem az igazi, de egy kis kreativitással finom vacsora készülhet belőle.

Rántott hús új élete

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő10 percFőzési idő20 percÖsszes idő30 perc

1

A maradék ránott húst apró kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a tejföllel, a piros arannyal, 1 tojással és tetszőleges fűszerekkel.
Belereszeljük a sajtot.

2
Rántott hús új élete

A vajas tésztát kinyújtjuk, és 4 részre vágjuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztákon.

3

A tészta szélét megkenjük tojással, majd félbehajtjuk és jól lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelékünk.

4

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tojás maradékával és villával több helyen megszurkáljuk.
Ha szeretnénk, a tetejét megszórhatjuk szezámmaggal.

5
Rántott hús új élete

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A maradék ránott húst apró kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a tejföllel, a piros arannyal, 1 tojással és tetszőleges fűszerekkel.
Belereszeljük a sajtot.

2
Rántott hús új élete

A vajas tésztát kinyújtjuk, és 4 részre vágjuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztákon.

3

A tészta szélét megkenjük tojással, majd félbehajtjuk és jól lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelékünk.

4

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tojás maradékával és villával több helyen megszurkáljuk.
Ha szeretnénk, a tetejét megszórhatjuk szezámmaggal.

5
Rántott hús új élete

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Rántott hús új élete
Hirdetés