SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

A csirkés pite elkészítéséhez nincs szükség sok időre. Ízletes egytálétel.

csirkés pite

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő30 percÖsszes idő50 perc

1

A csirkét falatnyi darabokra vágjuk.

2

Serpenyőben olajon 3-4 percig pirítjuk az apró kockákra vágott hagymát és a répakarikákat.

3

Liszttel megszórjuk.
Elkeverjük.
Felöntjük a vízzel és a tejjel.

4
Csirkés pite

Beletesszük a leveskockát és a csirkét.

5

Felforraljuk és alacsony hőfokon főzzük, míg be nem sűrűsödik.

6

Ezután magasfalú tepsibe öntjük.

7

A tetejére rakjuk a tepsi méretűre kinyújtott leveles tésztát.

8

Széleit benyomkodjuk.
Közepére egy x formát vágunk.

9

190 fokos sütőben aranybarnára sütjük kb. 15 perc alatt.

Gyorsan elkészülő, finom egytálétel.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A csirkét falatnyi darabokra vágjuk.

2

Serpenyőben olajon 3-4 percig pirítjuk az apró kockákra vágott hagymát és a répakarikákat.

3

Liszttel megszórjuk.
Elkeverjük.
Felöntjük a vízzel és a tejjel.

4
Csirkés pite

Beletesszük a leveskockát és a csirkét.

5

Felforraljuk és alacsony hőfokon főzzük, míg be nem sűrűsödik.

6

Ezután magasfalú tepsibe öntjük.

7

A tetejére rakjuk a tepsi méretűre kinyújtott leveles tésztát.

8

Széleit benyomkodjuk.
Közepére egy x formát vágunk.

9

190 fokos sütőben aranybarnára sütjük kb. 15 perc alatt.

Gyorsan elkészülő, finom egytálétel.
Csirkés pite
Hirdetés