SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Gnocchi fokhagymás szószban. Finom, húsmentes vacsora.

Fokhagymás gnocchi

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő30 percFőzési idő20 percÖsszes idő50 perc

Szósz

1

A burgonyát megfőzzük és meghámozzuk.

2

Krumplinyomóval, vagy egy villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tojást és jól elkeverjük.
Sózzuk, majd hozzákeverünk folyamatos gyúrás mellett annyi lisztet, amennyit felvesz. ( kb 300 g )
Egy sima, nem túl ragadós tésztát kell kapnunk.

3

Négy részre vágjuk, majd kb 2 centi átmérőjű rudakká sodorjuk.
Közben egy nagyobb lábasban sós vizet forralunk.

4

A rudakból kb 3 centis darabokat vágunk.
Amint felforrt a vizünk, belehelyezzük a kis gnocchikat.

5

Egy másik serpenyőben forró olajon megpirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a tejet. Csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.

6

Egy másik serpenyőben kevés forró vajon átpirítjuk a már megfőtt gnocchikat, majd a fokhagymás szószba keverjük.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.
Jó étvágyat!

Kategória

Összetevők

Szósz

Útmutató

1

A burgonyát megfőzzük és meghámozzuk.

2

Krumplinyomóval, vagy egy villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tojást és jól elkeverjük.
Sózzuk, majd hozzákeverünk folyamatos gyúrás mellett annyi lisztet, amennyit felvesz. ( kb 300 g )
Egy sima, nem túl ragadós tésztát kell kapnunk.

3

Négy részre vágjuk, majd kb 2 centi átmérőjű rudakká sodorjuk.
Közben egy nagyobb lábasban sós vizet forralunk.

4

A rudakból kb 3 centis darabokat vágunk.
Amint felforrt a vizünk, belehelyezzük a kis gnocchikat.

5

Egy másik serpenyőben forró olajon megpirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a tejet. Csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.

6

Egy másik serpenyőben kevés forró vajon átpirítjuk a már megfőtt gnocchikat, majd a fokhagymás szószba keverjük.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.
Jó étvágyat!

Fokhagymás gnocchi
Hirdetés