SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Nagyon szeretjük ezt a tésztát, három féle sütemény készíthető egy munkával.

Hármat egy csapásra

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő40 percÖsszes idő1 óra

A töltelékhez

1

A langyos tejben csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet elkeverjük a margarinnal, a sóval és a tojással.
Hozzáadjuk az élesztős tejet és tésztát gyúrunk belőle.

2

Míg a tölteléket elkészítjük pihenni hagyjuk a tésztát.
A sonkás töltelékhez a sonkát és a főtt tojást ledaráljuk, borssal ízesítjük és a tejföllel elkeverjük.

3

A tésztát 3 részre osztjuk.
Az egyik részéből a sonkás batyu készül.

4

A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, majd elosztjuk rajta a sonkás tölteléket. Félbehajtjuk és a széleit jól lenyomkodjuk, hogy sütés közbe ne jöjjön ki a töltelék.
Tojással megkenjük.

5

A másik részből sajtos félholdakat készítűnk.
A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, a fele reszelt sajttal meghintjük, majd nyújtófával belenyomkodjuk a tésztába.

6

Kettéhajtjuk a lapot, picit még kinyújtjuk, és kerek szaggatóval félkör alakokat vágunk.
Tojással megkenjük, tetejét is megszórjuk sajttal.

7

A harmadik tészta részbe szezámmagot keverünk (hozzágyúrjuk a sajtos félholdból leesett darabokat is) és ujjnyi vastagra nyújtjuk.

8

Vékony rudakat vágunk, tojással megkenjük.

9

Előmelegített sütőben 180 fokon, mindhárom sütit szép pirosra sütjük.

Kategória,

Összetevők

A töltelékhez

Útmutató

1

A langyos tejben csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet elkeverjük a margarinnal, a sóval és a tojással.
Hozzáadjuk az élesztős tejet és tésztát gyúrunk belőle.

2

Míg a tölteléket elkészítjük pihenni hagyjuk a tésztát.
A sonkás töltelékhez a sonkát és a főtt tojást ledaráljuk, borssal ízesítjük és a tejföllel elkeverjük.

3

A tésztát 3 részre osztjuk.
Az egyik részéből a sonkás batyu készül.

4

A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, majd elosztjuk rajta a sonkás tölteléket. Félbehajtjuk és a széleit jól lenyomkodjuk, hogy sütés közbe ne jöjjön ki a töltelék.
Tojással megkenjük.

5

A másik részből sajtos félholdakat készítűnk.
A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, a fele reszelt sajttal meghintjük, majd nyújtófával belenyomkodjuk a tésztába.

6

Kettéhajtjuk a lapot, picit még kinyújtjuk, és kerek szaggatóval félkör alakokat vágunk.
Tojással megkenjük, tetejét is megszórjuk sajttal.

7

A harmadik tészta részbe szezámmagot keverünk (hozzágyúrjuk a sajtos félholdból leesett darabokat is) és ujjnyi vastagra nyújtjuk.

8

Vékony rudakat vágunk, tojással megkenjük.

9

Előmelegített sütőben 180 fokon, mindhárom sütit szép pirosra sütjük.

Hármat egy csapásra
Hirdetés