SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Tepsiben rétegezzük a húst és a tölteléket, a többi munkát már a sütő végzi.

Töltött hús hamisan

Mennyiség1 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óraÖsszes idő1 óra 20 perc

1

A húst felszeleteljük. Sóval, borssal fűszerezzük.

2

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselymet és lehúzzuk a tűzről.

3

A zsemlét beáztatjuk. Ha megpuhult, jól kifacsarjuk és a pirított hagymához adjuk. Beletesszük a kis kockákra vágott főtt tojást, és beleütjük a két darab nyers tojást. Sóval, borssal, piros paprikával, kevés fokhagymaporral és további ízlés szerinti fűszerekkel ízesítjük.

4

Egy közepes tepsi minden oldalát megkenjük egy kevés olajjal. A zsemlés massza harmadát belesimítjuk, majd hússal befedjük. Erre jön egy újabb adag zsemlés massza, majd egy hús réteg és végül befedjük a maradék masszával.

5

Alufóliával letakarjuk és 160 fokos sütőben 45 percig sütjük, majd a fóliát levéve még 20 percre visszatoljuk. Ha szeretnénk, ekkor reszelhetünk rá sajtot is.
Jó étvágyat!

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A húst felszeleteljük. Sóval, borssal fűszerezzük.

2

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselymet és lehúzzuk a tűzről.

3

A zsemlét beáztatjuk. Ha megpuhult, jól kifacsarjuk és a pirított hagymához adjuk. Beletesszük a kis kockákra vágott főtt tojást, és beleütjük a két darab nyers tojást. Sóval, borssal, piros paprikával, kevés fokhagymaporral és további ízlés szerinti fűszerekkel ízesítjük.

4

Egy közepes tepsi minden oldalát megkenjük egy kevés olajjal. A zsemlés massza harmadát belesimítjuk, majd hússal befedjük. Erre jön egy újabb adag zsemlés massza, majd egy hús réteg és végül befedjük a maradék masszával.

5

Alufóliával letakarjuk és 160 fokos sütőben 45 percig sütjük, majd a fóliát levéve még 20 percre visszatoljuk. Ha szeretnénk, ekkor reszelhetünk rá sajtot is.
Jó étvágyat!

Töltött hús hamisan
Hirdetés